Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Digital teknologi stöttar elevers lärande om havet

  [2018-01-24] Virtuella plattformar kan praktiskt taget föra havet till klassrummen och fungera som ett stöd för elevers medvetenhet om havets betydelse. Det framgår av en avhandling från Göteborgs universitet.

 • Instruktören avgörande i sjökaptensutbildningens virtuella utbildningsmiljö

  [2018-01-16] Det är långt ifrån självklart hur blivande sjökapteners färdigheter utvecklas i utbildningens uppbyggda miljöer och hur den simulerade verkligheten där relaterar till arbetet ombord på ett fartyg. En ny avhandling från Göteborgs universitet understryker hur avgörande instruktörens funktion är.

 • Pris för utmärkt tvärvetenskaplig forskning tilldelas Roger Säljö

  [2017-08-21] Roger Säljö, professor i pedagogisk psykologi på institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande har tilldelats 2017 års pris för utmärkt tvärvetenskaplig forskning av Kungliga vetenskapssamhället i Uppsala.

 • Nya vägar till lärande med virtuella laboratorier och kalkylerade utsläpp

  [2017-01-26] Genom att använda digital teknologi i skolans miljöundervisning blir komplexa analyser och observationer åtkomliga på nya sätt. Samtidigt är de digitala redskapen långt ifrån självinstruerande. Samspelet med läraren är därför viktigt. Det visar en avhandling vid Göteborgs universitet.

 • Disputation Annika Andersson

  [2016-05-19] Annika Andersson, doktorand vid institutionen för hälsovetenskap på Högskolan Väst, presenterar sin avhandling med titeln "In case of emergency: Collaboration exercises at the boundaries between emergency service organizations" fredag 27 maj 2016.

Fler nyheter

Sidansvarig: Elin Johansson|Sidan uppdaterades: 2012-06-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://lincs.gu.se/svenska/nyheter/
Utskriftsdatum: 2018-02-21