Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Instruktören avgörande i sjökaptensutbildningens virtuella utbildningsmiljö

  [2018-01-16] Det är långt ifrån självklart hur blivande sjökapteners färdigheter utvecklas i utbildningens uppbyggda miljöer och hur den simulerade verkligheten där relaterar till arbetet ombord på ett fartyg. En ny avhandling från Göteborgs universitet understryker hur avgörande instruktörens funktion är.

 • Pris för utmärkt tvärvetenskaplig forskning tilldelas Roger Säljö

  [2017-08-21] Roger Säljö, professor i pedagogisk psykologi på institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande har tilldelats 2017 års pris för utmärkt tvärvetenskaplig forskning av Kungliga vetenskapssamhället i Uppsala.

 • Nya vägar till lärande med virtuella laboratorier och kalkylerade utsläpp

  [2017-01-26] Genom att använda digital teknologi i skolans miljöundervisning blir komplexa analyser och observationer åtkomliga på nya sätt. Samtidigt är de digitala redskapen långt ifrån självinstruerande. Samspelet med läraren är därför viktigt. Det visar en avhandling vid Göteborgs universitet.

 • Disputation Annika Andersson

  [2016-05-19] Annika Andersson, doktorand vid institutionen för hälsovetenskap på Högskolan Väst, presenterar sin avhandling med titeln "In case of emergency: Collaboration exercises at the boundaries between emergency service organizations" fredag 27 maj 2016.

 • Forskar om digital teknik för lärande både i och utanför skolan

  [2016-05-19] Utbildningsvetenskapliga fakulteten har antagit Thomas Hillman, verksam vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande, som docent i pedagogik.

Fler nyheter

Sidansvarig: Elin Johansson|Sidan uppdaterades: 2012-06-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?